Hvordan fungerer seo-optimering?

Concept of online shopping, internet payment, e-commerce.

Hvad er Søgemaskineoptimering 

– Også kendt som Google optimering?

SEO er en forkortelse, der står for Search Engine Optimization. Men vad er seo-optimering? Hvordan fungerer seo-optimering? Disse spørgsmål stillede jeg mig selv om for nogle år siden, efter at have hørt min (på det tidspunkt) nye kæreste tale om det og hans “store” vision omkring SEO. Han ville nemlig nå første pladsen indenfor sit erhverv til enhver pris.

Jeg blev selvfølgelig nysgering på emnet og siden den den gang har jeg haft en enormt stor passion omkring SEO og hvordan seo-optimering fungerer.

Seo-optimering, eller som det i virkeligheder er Google optimering her i Danmark (så mange af os danskere bruger og for eksempel ikke af Bing max 5-10 procent) er ikke noget nyt koncept. Nej seo-optimering har eksisteret i lang tid, Google er nemlig 22 år gammelt. Der er i dag en utrolig stor konkurrence på markedet, hvilket giver stor menig, da nogle få første placeringer på Google med nogle bestemte søgeord vil være nok som markedsføringskanal for et helt selskab.

Hvordan fungerer seo-optimering (SEO)?

SEO er alt det man gør for er at optimere en hjemmeside på nogle bestemte søgeord, således at når søgemaskinernes robotter kommer forbi din hjemmeside, så har de en bedre idé om hvad siden handler om.
Under seo-optimering (Google optimering) hører der også til at man prøver at følge Google’s retningslinjer for hjemmesider. Du kan derfor selv lære at arbejder med seo-optimering gennem at blot læse Googles retningslinje og følge disse regler effektivt og meget grundeligt og præcist.

Her er kortfattet nogle ting hvordan du arbejder med seo-optimering enligt googles retningslinjer:

  • Få søgemaskinerne til at forstå, hvad dit websted handler om, hvem du er, hvad du tilbyder og opbyg indhold baseret på dette
  • Gør det nemt for Google at indeksere webstedet gennem brugen af god URL struktur osv.
  • Optimer dine billeder
  • Udfyld titler og tags
  • Optimer dit websted, hastighed osv.
  • Brug intern linkbuilding
  • Anvend dig af et godt CMS og Host

Hvad er den bedste seo-optimerings metode?

 

Hvad er den bedste seo-optimerings metode?

Du kommer langt gennem at følge Googles retningslinje. Vellykket SEO handler nemlig ikke om at bedrage og manipulere Google.
Det handler om at hjælpe Google til at vise de bedste søgeresultater til brugerne. En vigtig del er at seo-optimere din hjemmeside for at øge synligheden som brugere søger efter gennem brugen af relevante søgeord og forespørgsler.

Godt gennemført arbejde gør det nemt for Google at indeksere webstedet og reagerer på de besøgendes søgende. SEO handler ikke kun om at optimere for Google, men mange spørgsmål handler om, hvordan man opbygger et godt websted for dem, der kommer til at bruge din hjemmeside. Hvis du gerne vil sælge noget så nytter det ikke at have en side der kun er bygget op for at manipulere med Google. Igen et godt gennemført arbejde leder både til salg og til god SEO.

Hvordan fungerer seo-optimering i forhold til søgeord analyse? 

Søgeordsanalyse betyder, at du finder frem til de søgeord, som folk søger på når de vil finde det du tilbyder og her fra finder du frem til vigtigste søgeord, det er missionen. Ofte ser man på, hvilke søgeord og søgesætninger konkurrenter rangerer på og identificerer sig med dem. Det kan være en god strategi til at starte med.

Hvorfor anvendes seo-optimering?

Hvis du seo-optimerer dit websted efter Googles retningslinjer, skaber du gode oplevelser for både Googles søgemaskine og dine læsere.
SEO er en meget vigtig del af markedsføring, fordi de fleste virksomheders besøgende kommer via søgemaskinerne.

Hvad er “teknisk SEO”?

Teknisk SEO dækker en række aktiviteter såsom at sikre, at webstedet er indekseret, at det er hurtigt kan læses (test dit websteds hastighed her), bruger struktureret data (test struktureret data her), og at det ikke indeholder tekniske fejl, og at hjemmesiden bruger https. SSL- certifikat.

Hvad er “one-page-seo”?

One-page-seo omfatter de aktiviteter som fastsættelse på webstedet så som titler, meta descriptions, alt-beskrivelser, forældreløse sider og kodning.

Hvad er off-page-seo?

Når man taler om off-page- seo-optimering, så taler man som regel om linkbuilding dvs. hvem og hvilke anbefaler dit websted.

Hvorfor er mit website ikke synligt på Google?

Hvis dit websted ikke er synlige på Google, så kan skyldes flere årsager. For at undersøge om dit websted findes i søgeresultaterne så kan du start med at søge i Google-søgefeltet: site:silverbeerg.com

Denne kommando viser dig, hvor mange sider der er blevet crawlet og indekseret på dit websted. Hvis dit websted er synligt, når du foretager denne søgning, så ved du, at dit websted findes på Google.

Hvis den ikke er synlig, skal du foretage fejlfinding, denne proces kan være kompliceret for en uerfaren, da det kan skyldes mange ting for eksempel tekniske problemer, at webstedet ikke er bygget rigtigt, at Google ikke kender webstedet, eller at du ikke har nogle links til webstedet. Der er endda dem, der ved et uheld kommer til at blokere websteder i en .txt fil.

Hvorfor er der så mange seobureauer der mislykkes med SEO?

Opbygning af en stilfuld og funktionel hjemmeside kan gøres for relativt små penge, den store udfordring for mange seobureauer er at forbedre indeholde kontinuerligt og ramme alle Googles retningslinje. Det skal nemlig utroligt store resurser til.

Men hvis du arbejder med seo-optimering og gør det med “med hjertet” så vil du kunne nå rigtigt langt. Det er nemlig derfor jeg er så glad for at give rådgivning omkring SEO og hvordan seo-optimering fungerer. At kun udarbejde strategier og søgeordsanalyser leder ikke nogle steder. Du er også nødt til at udføre alle andre procedurer og i lang tid. Seo-optimering tager tid, engagement og timer.

Jeg håber at du nu fået svar på dine spørgsmål; hvordan fungerer seo-optimering osv. Har du yderligere spørgsmål omkring seo-optimering og hvordan SEO fungerer så er du velkommen til at tage kontakt til mig alle dage i ugen.

Sådan får du den absolut bedste og billigste professionelle hjemmeside (lavet i WordPress)
laptop-on-the-white-wooden-desk (1)

Uanset om du er ny i den digitale verden, eller om du i årevis har knoklet for at opnå de resultater som du dømmer om online uden held, så er jeg overbevist om at jeg kan hjælpe dig og at din kontakt til mig vil være den bedste investering i din personlige virtuelle profil eller i din virksomheds online markedsføring. Mit hjerte banker for webdesign men min kernekompetance er SEO. Men jeg besidder også kompetencer indenfor SOME og nyhedsbreve.  

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig