Webdesigner, er det et godt karrierevalg?

Hvordan bliver man webdesigner? Webdesigner uddannelser tips her!
Sara Silverbeerg webdesigner og SEO-specialist København

Saras blog om marketing

Hej og velkommen til min blog om digital markedsføring. Min store passion for salg og marketing ledte til at jeg flyttede til København fra Sverige i 2010. I København er mulighederne mange, siden den dag har jeg takke være min konkurrence-gen, salg, velovervejet webdesign og SEO lykkes mig at hjælpe et stort antal små og mellemstore virksomheder med at skabe bedre resultater på bundlinjen. Jeg går op i; ROI (return on investment), rimelighed, fleksibilitet og udvikling.

I denne artikel så vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe dig godt i gang med en karriere som webdesigner og forklare dig hvordan det kan være at arbejde med webdesign. Jeg vil også byde på nogle links til nogle forskellige uddannelser. 

Webdesigner

At være webdesigner er et utroligt sjov og spændende arbejde, men det er også et arbejde der har sine egne op-og nedture og der er naturligvis nogle ting, som du bør vide om denne karriere, hvis du drømmer om en karriere indenfor webdesign. I denne artikel finder du en liste over ting som kan være godt for dig at vide i starten, inden du går i gang med at kæmpe for dine drømme og visioner indenfor denne karriere; webdesigner. 

Men først skal jeg pensle ud hvad en webdesigner er og hvad en webdesigner laver. 

Hvad er en webdesigner? 

En webdesigner skaber struktur og design til hjemmesider, med fokus på hjemmesidens funktionalitet og brugervenlighed. Webdesigneren arbejder på en platform, designer og bygger hjemmesider med fokus på brugeren, skaber webdesigneren en form for struktur til hjemmesiden der passer faget som hjemmesiden handler om og vælger blandt andet fonts, farveskalaer og symboler.

Opgaver som webdesigner

Udover at vælge skrifttyper, farveskalaer og symboler bestemmer også webdesignern størrelsen og placeringen af forskellige sektioner på hjemmesiden. En webdesigner arbejder ofte også med programmering i software-programmer og med de kreative dele af hjemmesidens design. Det er den kreative del der tiltrækker mig, da jeg ser mig selv som et kreativ menneske. Den største den indenfor webdesign handler om kreativitet, da det handler om at skabe visuelle miljøer på en computer.

Læs mere: Hvad laver en webdesigner

Udover et stort fokus på det visuelle og at skabe en interesse omkring en hjemmeside, arbejder webdesigneren med at have fokus på brugeren, er det vigtigt, at en hjemmeside er brugervenlig og let tilgængelig. Webdesigneren kan også være en ekspert i konvertering, hvilket betyder at få den besøgende på hjemmesiden til at blive kunde i den pågældende virksomhed.

Webdesignere lige som mig arbejder også nogle gange med søgemaskineoptimering, som er en metode til at påvirke placering af hjemmeside i søgemaskiner. Det er nemlig vigtigt at finde de rette søgeord, som gør at hjemmesiden placeres højt o søgemaskinerne. Målet med SEO (søgemaskineoptimering) er at få flere besøgende på hjemmesiden eller til den produkt eller den service, som virksomheden tilbyder. SEO har vokset sig stort og i dag findes der også særlige SEO specialister, der kun arbejder med dette.

Webdesignerens arbejdsplads og kunder

Webdesignerens kunde er ofte en virksomhed, en person eller en myndighed, der ønsker at præsentere sig selv og sine produkter eller ydelser på den bedste måde eller ønsker hjælp med opsætning af f.eks. et booking system for at kunne tilbyde sinde kunder nemmeste service.

Læs mere: Freelance webdesigner

En webdesiger lige som mig selv, kan arbejde med freelanceopgaver som selvstændig, være ansat af et webbureau eller et marketing bureau. Du kan også være ansat for en større virksomhed eller organisation.

Webdesigner uddannelser 

I Danmark findes der et stort antal kurser som du kan tage, hvis du gerne vil læse til webdesigner eller arbejde med online marketing. Hvis du allarede har en stor forståelse for markedsføring generelt, så er det måske ikke nødvendigt at gå tre år på skole for at forstå hvordan verden hænger sammen med køb, salg osv. F.eks. jeg selv har gået 3 år på handelsskole der jeg lærte mig i  hvordan man laver fordybede markedsanalyser og arbejder efter AIDA modellen og meget mere. Den digitale verden er meget dynamisk og jeg kan anbefale at gå mindre kurser, fordelt på flere år. Så holder du motivationen oppe og får ny inspiration jævnligt og bliver opdateret på det seneste i den digitale. 

Her er et par uddannelser du kan gå hvis du gerne vil arbejde med grafisk design eller som webdesigner;

 

Digital markedsføring/webdesigner kurser

Som tidligere nævnet er det en god idé at tage kurser for at følge med i den digitale branchen, som er er brancher der det aldrig kommet et nyt og bedre produkt. Jeg har selv taget en kurs på Bigum og CO. dem kan jeg virkelig anbefale hvis du søger en webdesigner kurs
 

Her er nogle kurser du kan tage indenfor Digital markedsføring, der kan give dig inspiration som webdesigner;

Hvordan bliver man webdesigner? Webdesigner uddannelser tips her!

5 tips til at starte en karriere som webdesigner

Ikke alle kan blive webdesigner, da man har brug for mange forskellige viden indenfor både salg, service, software og visuelt marketing. Men hvis din største drøm er at arbejde som webdesigner, så skal du selvfølgelig gøre alt hvad du kan for at opfylde denne drøm. Her får du 5 tips af mig til hvordan du kan skaffe dig en karriere som webdesigner og hvad der kan være godt at vide før du går i gang.

1. Starte med at skabe dig et portefølje

Iblandt dykker det op webdesigner jobopslag på f.eks. Jobnet, du skal være meget heldig hvis du søger et job som webdesigner uden et portefølje og efterfølgende bliver inviteret til samtale. At du har taget dig igennem en webdesigner uddannelse er selvfølgelig en stor fordel med sjælden nok.

Hvis kommer til et personligt samtale som webdesigner med en tom portefølje selvom at du taget en webdesigner uddannelse eller en uddannelse som multimediadesigner, får du intet job. Intet viser mere manglende interesse og dovenskab end den tomme portefølje, af en såkaldt webdesigner som du kalder dig selv. 

Du er nødt til at have nogle beviser der viser hvad du kan for at en potentielle kunde ska tro dig og tage dig seriøst. Som webdesigner kan du ikke forvente at blive ansat af en virksomhed og efterfølgende oprette en portefølje til dig selv, dette gælder også ofte selvom at du har taget en webdesigner uddannelse. Faktum er at ingen vil ansætte dig i første omgang. Glem ikke, at du konkurrerer med folk, der har poleret deres færdigheder ved at arbejde hundredvis af timer for kunder, og som har en portefølje fuld af store job og lovende udtalelser at kende virksomheder. Hvad kan du tilbyde mere en dem. 

Virkeligheden er sådan at du som webdesigner bliver nødt til at arbejde gratis i en periode for at få både erfaring og et godt portefølje. Jeg lyver ikke når jeg siger at jeg har bygget 100 WordPress hjemmesider og prøvet 200 temaer af før jeg begynde at lave hjemmesider for andre som webdesigner. Det er først efter at du har øvet og øvet, du får erfaring nok til at være parat til et større job. Indtil da er du nødt til at øve dig på din fritid, det er sandheden. Måske har du nogle i familien der har brug for en hjemmeside og på denne måde kan få noget ud af at du “øver” dig. 

Det er dit ansvar alene, at skabe dig et navn og du bør ikke forvente at få de store penge, indtil du nået derhenne og har et portefølje som du kan fremvise.

2. Sæt tydelige mål som webdesigner

Har du blevet tilbudt at komme til jobsamtale for en freelancer opgave? Tillykke! Så har du nok kommet langt og skabt dig et portefølje der er attraktivt for potentielle virksomheder. Det er nu du skal overbevise din “kunde” om, hvad der præcist det er du kan levere, alt fra SEO, ny hjemmeside til sociale medier og hvad de du gør betyder for deres virksomhed. Mange mener nemlig at en hjemmeside har disse funktioner alligevel og vil ikke engang overveje at betale mere for dem de har i forvejen. Det er derfor, du er nødt til at angive fra begyndelsen arten af dit projekt og hvad dine mål er, på deres vejene.

3. Lav webesign til brugeren

Når du vel får din første kunde er det vigtigt at du sætter dig selv og din personlige smag til siden, dit job er at skabe succesfuld webdesign for virksomhed, ikke at praktisere kunstner for sjovt. Webdesign og UX- design på en hjemmeside er den vigtigste del af brugeroplevelsen, ingen design, ingen brand ingen succes. Det er ekstremt vigtigt at tænke på brugeren når du arbejder med webdesing, designet skal selvfølgelig være flot og interessevækkende, men hvordan brugerne interagerer med en hjemmeside er lige så vigtigt. Det er sådanne ting du vil læse på en webdesigner uddannelse og derfor kan det være en god idé at tage en uddannelse som webdesigner. 

Det kan være en god idé at spørge kunden, hvilken type af kunder de har. Hvis det drejer sig om en stor kunde så bør du sørge for et grundeligt forarbejde, så at du virkelig kan leve op til de resultat som du lovet at leverer i første omgang. Det er også vigtigt at du kan argumentere for dit webdesign, hvad du har tænkt osv. Så vil du fremstå som mere professionel. 

4. En succesfuld webdesigner kan formå at skille sig ud fra resten

Dine potentielle kunder, har så mange webdesigners at vælge imellem, når de står og skal træffe en beslutning, her er det vigtigt at du kan differentiere fra alle de andre. Mange webdesigner i brancher tør ikke rigtigt at udmærke sig og kører med et rimelig “safe” webdesign, både til deres webdesigner hjemmeside og deres kunder. 

Det fungerer selvfølgelig, hvis du drømmer at massproducere billige hjemmesider udefra et og samme tema. Men hvis du gerne vil tjene mange penge som webdesigner bør du prøve grænser af og udmærke dig, det bedste er hvis du kan formå at selv træde i karaktær dvs. vise verden at det er dig der er den bedste webdesigner eller den bedste seo specialist osv. Dette kan du dog aldrig 100% læse dig til på en webdesigner uddannelse eller en kurs i webdesign. 

5. Indse at alle kunder ikke går at tilfredsstille

Mit sidste og vigtigt tips. Hold dig væk fra kunder der virker umulige at tillfredstille eller som bare gerne ønsker at have alt gratis (ja de findes). Dette er et problem der er i alle brancher, nogle kunder er bare svære at tilfredsstille, kan du mærke allarede fra starten af at du nok ikke kommer til at kunne gøre den store forskel for kundens markedsføring eller persona, så er det bedre at sige nej tak, end at tage chancen og tage på dig noget du ikke kan formå at lave om til en succeshistorie. 

Uddannelser webdesigner. Hvordan bliver man webdesigner? Er webdesigner en god karriere?
Billig hjemmeside design i højeste kvalitet af dygtig webdesigner

Når du vælger mig som din partner for at varetage din virksomheds online markedsføring, så kan du forvente en passioneret webdesigner og seo-specialist der leverer; jeg er hårdtarbejdende og resultatorienteret, mit hjerte det banker for webdesign og min kernekompetance er SEO, det har jeg fået bevist gang på gang. Jeg besidder også kompetencer indenfor Google Ads og SOME, så hvis du skal bruge hjælp hertil står jeg også til rådighed. Jeg ved også at ingen kan være ekspert i alt og fordi at jeg ikke er bedst i verden på hverken PHP eller dansk grammatik, så samarbejder jeg med håndplukkede professionelle tekstforfattere, programmører m.fl. så at jeg kan tilbyde dig den absolut bedste online løsning som et “komplet” webbureau.

Del på tumblr
Del på pinterest
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sara Silverbeerg
Krimsvej 11F
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd