Opbygning af hjemmeside

Web design software

10 trin til at komme godt i gang med opbygning af hjemmeside

Før du går i gang med opbygning af hjemmeside og går i gang med at praktisere webdesign, så skal du selvfølgelig først få styr på nogle ting, inden den kreative leg kan starte. Du skal have fundet dig en host, købt et domæne og valgt et CMS. Et klogt valg af CMS er f.eks. WordPress, hvis du vælger WordPress så skal du også vælge en page builder. I denne artikel giver jeg dig nogle tips og 10 trin som du kan arbejde med ved opbygning af hjemmeside. Jeg udgår fra at du allarede har kommet så langt i projekt hjemmeside at du nu skal i gang og begynde med opbygning af din hjemmeside dvs. webdesign.  

Her er mine 10 trin til at komme godt i gang med opbygning af hjemmeside:

1. Starte med at finde inspiration til din hjemmeside

Søg på Google efter hjemmeside designs i din branche eller samle inspiration fra hjemmesider, som du kan lide. Tænk over, hvad det er du kan lide med det du ser, og hvis der er noget, du kan blive inspireret af og bruge en del af det til opbygning af din hjemmeside. 

2. Find et tema for nem opbygning af hjemmeside

De fleste page builders har temaer, der er som en visuel skabelon til din startside. For WordPress, findes der både gratis og betalte temaer. Hvis det er første gangen du skal opsætte en hjemmeside så anbefaler jeg du starter med et tema som har en header og en footer, som du kan lide. I Elementor page builder, som jeg arbejder i er der et tema der hedder “Hello” dette kommer uden hverken header eller footer, derfor skræddersyer jeg nemlig disse to dele af hjemmesiden. Hvis du har mod på og tid nok til at øve, så ser jeg dog ikke nogle problemer med at du også prøver det af. 

3. Vælg 3-4 farver, du vil arbejde med

En almindelig fejl er at bruge alt for mange farver på sin hjemmeside. Så vil det nemt kunne se rodet, og du mister den røde tråd igennem din hjemmeside. Dine besøgere vil også få sværere at beslutte, hvor opmærksomheden skal gå.

4. Vær konsekvent i dit webdesign

Det skaber en følelse af sikkerhed, og dine besøgere behøver ikke fundere på om de stadigvæk er på samme hjemmeside. Derfor skal du finde et grafisk sprog ved opbygning af hjemmesiden, som du kan lide, og holde dig til det overordnede “tema”, for at skabe harmoni på din hjemmeside

5. Brug billeder i høj kvalitet

Billeder er super vigtigt når du vil formidle dit budskab! Sørg derfor for at bruge billeder kun i høj opløsning, der repræsenterer din virksomhed, dig eller dine ydelser.
Komprimere dine billeder eller reducer størrelsen. Alt for ofte ser jeg hjemmesider, der billederne gør hjemmesiden langsom. Det ser ikke specielt godt ud og det er derfor du skal du sørge for at få dette gjort før du downloader dine bilder i dit CMS. Sørg for, at størrelsen er så stor, som den skal være på startsiden. Du kan også bruge dette smarte online værktøj for at optimere dine billeder lidt mere, fuldt gratis.

6. Find inspiration i billeder på nettet

I dag er det muligt at købe billeder og videoer af højeste kvalitet på nettet, for små penge. Gode billeder på en hjemmeside er altafgørende for webdesignet. Du kender sikkert til udtrykket “et billede siger mere end tusind ord”, det er korrekt.  Nogle gode steder, hvor du kan downloade billeder og videoer gratis er Pexels og Pixabay

7. Lær dig at mestre billederedigeringsprogram

Lær dig at bruge Photoshop og billedredigeringprogram, jeg er glad for at bruge Pixlr, som både er gratis og næsten kan det samme som photoshop. En stor del af webdesignet er relateret til ikoner, billeder og grafiske elementer. Lær at mestre Photoshop og din hjemmeside vil se bedre ud!

8. “Les is more” næsten altid

Det er ikke første gang, du har hørt denne slidte sætning, men den gælder stadigvæk og også ved opbygning af hjemmeside. Hold din design enkel og stilfuld, og så kommer langt.

9. Anmod om “feedback”

Spørg dine venner eller familie hvad de synes om din hjemmeside, måske kan de tilføje noget som du kan bruge. Jeg er glad for at spørge i online forum, når de gælder mine egne hjemmesider så.

10. Bliv ved – byg noget fantastisk

Opbygning af hjemmeside er ikke bare noget der stopper, efter du er klar med nogle få side. Eller det er selvfølgelig op til dig hvad du vil med din hjemmeside. Men hvis du blevet ved med at skabe indehold og webdesign til din nye hjemmeside, så er potentialet til at det leder til noget stort der. Den første hjemmeside som jeg lavede skabte muligheder for min familie at  rekruttere flere medarbejdere hvilken jeg synes var fantastisk!  

Jeg håber du kunne bruge mine tips omkring opbygning af hjemmeside!

Held og lykke!

 

Opbygning af hjemmeside

Hvis du vælger mig som din partner til at varetage din virksomheds online markedsføring så kan du forvente en passioneret marketing medarbejder der leverer; jeg er hårdtarbejdende og mit hjerte det banker for webdesign, min kernekompetance har jeg fået bevist gang på gang, er SEO, jeg besidder også kompetencer indenfor Google Ads og SOME. Den digitale verden er enorm og ingen kan det hele, derfor samarbejder jeg også med andre i branchen, heriblandt dygtige tekstforfattere samt programmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig