Hvilken effekt har en første placering på Google?

Hvor vigtigt er en første plads på Google? ⭐ Hvad betyder en første placering? ⭐ Hvor meget hjælper det at ligge nummer et?

Hvilken effekt har en første plads på Google?

Hvor vigtigt er en første placering på Google? Hvad betyder en første placering? Hvor meget hjælper det at ligge nummer et? På disse spørgsmål findes der desværre intet simpelt svar. Man kan engang tage et gik i statistikerne og få et korrekt og brugbart svar.

Hvilken effekt en første placering på f.eks. Google, Bing eller anden søgemaskine har, afhænger så mange forskellige faktorer! Hvilken branche du er i, hvilke dine konkurrenter er, hvordan markedet ser ur, hvor mange der søger efter det søgeord som det er tale om. 

I en undersøgelse lavet af Advanced Web Ranking, klikker 37,86% af alle på nummer et og sølle 11% på nummer to (Google organisk). Hvis du ligger på side to så er der altså ikke mange procenter tilbage der klikker på de hundredvis at resultater der findes (28%). 

Som menneske, vil mange gøre ting mere simple end hvad de er og stole blindt på statistikerne. Men faktum er at det ikke er så simpelt. Naturligvis varierer antal klik efter hvilken branche man er og hvad søgningen handler om. F.eks. hvis nogen går ind på Google og søger efter mit brand “Silverbeerg” fordi at de vil finde min hjemmeside som ligger øverst så vil de selvfølgelig klikke på nummer et. Sandsynligheden for at en person der låst sig selv ude og søger efter “Låsesmed (min by)”  vil klikke på nummer 1. er også ganske stor om ikke større end 50%.

Hvis du er i en branche som f.eks. webdesignerbranchen, advokatbranchen eller psykologbranchen, så er jeg overbevist om at det ikke er lige så vigtigt at ligge på plads 1 som det er i f.eks. låsesmedsbranchen.

Hvis man søger en webdesigner eller en psykolog, vil man sandsynligvis se og læse om lidt forskelligt inden man tager en beslutning og derfor vil ikke en første placering være lige så altafgørende for dit salg og en tredje placering vil kunne være lige så god, specielt hvis du lavet dit arbejde med udvidende resultater og titel og metatekst rigtigt godt.  Jeg arbejder f.eks. meget med at fokus på de rette billeder i søg resultatet på mobilsite og F.A.Q schema, som er med til at udmærke hjemmesiderne i søgeresultaterne. 

Statistik klik organisk Google 

Klik 1: 37,86%
Klik 2: 11,84%
Klik 3: 7,46%
Klik 4: 4,45%
Klik 5: 2,77%
Klik 6: 2,09%
Klik 7: 1,67%
Klik 8: 1,04%
Klik 9: 1,02%
Klik 10: 1,05%

Side 2-100 28,75%

Hvor vigtigt er det at ligge nr 1 på Google
Kilde Advanced webranking

Hvor meget skal jeg gå op i et bestemt søgeord?

Nogle søgeord er bare virkelig svære at nå toppen med, om ikke umulige, da måske en konkurrent allarede har et så relevant svar på søgningen at det ikke kan gøres bedre. 

Så i stedet for at satse hele dit budget på 1 enkelt søgeord med hårdt konkurrence, i håb om at man nok skal overhæle de nuværende er en stor risiko at tage og ikke særligt klogt (vil jeg mene).

At satse på 20-30 søgeord med lidt søgninger og ingen konkurrence er også en strategi der virker. Ingen behøver dog udelukke de andre. Styrk hele din hjemmeside igennem at arbejde med at få trafik til denne på andre måder f.eks. via gæstblogindlæg, sociale medier og synslighed i forums.  

Hvor vigtigt er en første plads på Google? Hvad betyder en første placering? Hvor meget hjælper det at ligge nummer et?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig