Hvad er et responsivt webdesign?

desk with office items

Responsive hjemmeside –  en kort guide

For bare 10-15 år siden, surfede de fleste mennesker på nettet via en stationær computer hjemmefra. Med fremkomsten af digital teknologi, kan det virkelig siges, at den helt sikkert har ændret sig. I dag bruger vi internet næsten overalt, hvor næsten alle ejer en både en smartphone, en computer og en tablet.

Responsive hjemmeside indebærer kortfattet = automatisk mobilvenlig og tablet venlig design

Hvad er en responsive hjemmside? Dette indebærer responsive design

Når vi taler om en responsive webdesign, kan du ofte henvise til reklamer for biler, hvor de praler om responsiv styring eller responsive bremser. Det betyder, at bilen imødekommer førerens behov. Når du trykker fødderne mod bremsen eller bevæger dig lidt let på rattet, reagerer bilen direkte ved enten at stoppe eller dreje. Det er næsten som bilen forudser dine behov, og det samme kan siges om responsive webdesign.

Responsive design har derfor til formål at give den bedst mulige brugeroplevelse gennem en bred vifte af platforme, uanset om du browser på en pc, Mac, tablet eller blot din smartphone.

Derfor er det så vigtigt at din hjemmeside er responsive

En responsive hjemmeside betyder, at din hjemmeside tilpasser sit layout på automatik det vil sige at design og størrelse retter sig efter hvilken skærm der bruges. Som du nok forstår nu så er det meget vigtigt i dagens digitale verden at have en responsive hjemmeside og det er derfor også en stor fordel for din virksomhed med hensyn til, om du ønsker at generere en masse trafik til din hjemmeside samt skabe salg og eventuelt mersalg. 

Potentielle kunder, der bruger deres smartphone til at kigge din side igennem, det vil hurtigt gå videre til dine konkurrenter, hvis dine billeder, for eksempel, ikke justerer størrelsen i henhold til deres skærm og dermed gør det vanskeligt for dem at læse indholdet. Hvis siden er responsive, vil den hurtigt tilpasse sig uanset hvilken enhed dine potentielle kunder bruger, og så er det klassificeret som så brugervenligt som muligt.

Hvad er en konverteringsvenlig design?

Måske har du også hørt om konverteringsvenlig design? Forskellen mellem konverteringsvenlig design og responsive design er ikke det store. Det er vigtigt at begge dele er med, i hvert fald hvis man vil sælge ydelser eller services online. Konverteringsvenlig design er mede den emotionelle del af en hjemmeside, for eksempel hvor tit er der “call to action” widgets på hjemmesiden. Når vi taler om “Call to action” så mener vi knapper med telefonnummer og kontaktformularer, det som gør at din potentielle kunde tager kontakt til dig eller køber din ydelse (på en webshop). 

Et responsivt websted fungerer på enhver enhed uanset skærmstørrelse eller opløsning. Derefter forstår hjemmesiden, hvordan du justerer og tilpasser opløsningen til din enhed. Uanset om du sidder på en computer, tablet eller mobiltelefon.

Hvis du ønsker at genskabe din hjemmeside, så den bliver responsive? Så kan jeg hjælpe dig. Derudover kan vi hjælpe dig med dem meste indenfor webdesign og online medier. Selvom mine kernekompetencer er indenfor SEO, Elementor og WordPress. 

Jeg ved at det kan være svært at finde ud af  hvordan med lykkes at skabe et responsivt webdesign. Selvfølgelig kan du lære meget selv gennem at kigge på videos osv. hvilket dog kræver en del resurser. Hvis du køber en hjemmeside ved mig, så vil jeg naturligvis sørge for, at din nye hjemmeside er responsive og fungerer på alle enheder. 

snow
laptop-on-the-white-wooden-desk (1)
Sara Silverbeerg

Sara Silverbeerg

Uanset om du er ny i den digitale verden, eller om du i årevis har knoklet for at opnå de resultater som du dømmer om online uden held, så er jeg overbevist om at jeg kan hjælpe dig og at din kontakt til mig vil være den bedste investering i din personlige virtuelle profil eller i din virksomheds online markedsføring. Mit hjerte banker for webdesign men min kernekompetance er SEO. Men jeg besidder også kompetencer indenfor SOME og nyhedsbreve.  

Læs mere
Origami dinosaur

SEO optimeret

Bliv fundet på nettet
kr 11800
 • Opsætning 15 sider
 • Professionel design
 • Kontaktformular
 • Pagebuilder Opsætning
 • Blogfunktion
 • 2 timers SEO kursus
 • Linkbuilding + SEO

Professionel

Den professionelle løsning
kr 7800
 • Opsætning af 10 sider
 • Professionel design
 • Kontaktformular
 • Pagebuilder opsætning
 • Blogfunktion
 • Rådgivning
 • Klar til seo-optimering

Info site

Kom billigt igang
kr 3800
 • Opsætning 5 sider
 • Minimalistisk design
 • Kontaktformular
 • Opsætning pagebuilder
 • Blogfunktion
 • Rådgivning
 • SEO optimering
Origami animals

Når du bestiller en hjemmeside hos Silverbeerg er der ingen månedlig leje, ingen procenter, ingen binding. Vi kan sagtens også hjælpe med hosting, med du vælger selv hvor du vil hoste din hjemmeside. 

Priserne er ekskl. moms. og eventuelle betal plugins 

school supplies at abstract colorful background

skole-it.dk

Her skrives der atikler primært til unge og studerende, men også til lærere og forældre. Et site med indgående wiki links.

Carpenter Posing in Workshop

norhtoemrer.dk

Tømrerfirma i København, læs Norh Tømrers blog, masser af gode tips inspiration, mellem 500 og 1000 besøgende hver måned. DR: 41

Social media and content sharing

dbit.dk

Her skrives det om lidt af hver indenfor teknik, iværksætteri, underholdning, markedsføring og videnskab. DR: 28

Breaking news

seneste-nyt.dk

Seneste nyt er et upolitisk nyheds medie der du kan læse om alt mellem himmel og jord. Enhver dansker vil finde noget spændende her.

Diagonally orientated question marks and magnifier

hvadhvorhvordan.dk

Dette er et nyhedsmedie med ca. 20 k organisk besøgende (i oktober). Her svarer vi på almindelige spørgsmål. DR: 40

entreprise & sikring

Norhsikring.dk & Norhentreprise.dk er en elektriker og låsesmed i København. ca. 30 1-3 placeringer på begge domæner. DR: 58/57 Google: "elektriker"

Blond woman using tablet

mytwitter.dk

Denne blog handler om Anna. Det skriver om forskellige ting, med en feminin touch, ca. 175 forskellige indgående links

Electrician explaining how to use wi-fi router

autoriseret-elektriker.dk

Info side med et formål; at informere danskerne om autorisations loven og give dem kontakt til en autoriseret elektriker.

back view of two builders in helmets working outside on construction

sjællands-byg.dk

Byg og anlæg. Her skrives det primært om tømrer, murer, nedrivning, nybygger og tilbygning. Privat og erhverv.

Minimalistic living room interior with a movable coffee table, r

lejligheder-til-leje-i-danmark.dk

Dette site er et udløbet domæne, med tidligere mange indgående spams links. De har blevet ryddet op og sitet er nu en stærk linkkilde.