Hvad er et responsive webdesign?

desk with office items

Responsive hjemmeside –  en kort guide

For bare 10-15 år siden, surfede de fleste mennesker på nettet via en stationær computer hjemmefra. Med fremkomsten af digital teknologi, kan det virkelig siges, at den helt sikkert har ændret sig. I dag bruger vi internet næsten overalt, hvor næsten alle ejer en både en smartphone, en computer og en tablet.

Responsive hjemmeside indebærer kortfattet = automatisk mobilvenlig og tablet venlig design

Hvad er en responsive hjemmside? Dette indebærer responsive design

Når vi taler om en responsive webdesign, kan du ofte henvise til reklamer for biler, hvor de praler om responsiv styring eller responsive bremser. Det betyder, at bilen imødekommer førerens behov. Når du trykker fødderne mod bremsen eller bevæger dig lidt let på rattet, reagerer bilen direkte ved enten at stoppe eller dreje. Det er næsten som bilen forudser dine behov, og det samme kan siges om responsive webdesign.

Responsive design har derfor til formål at give den bedst mulige brugeroplevelse gennem en bred vifte af platforme, uanset om du browser på en pc, Mac, tablet eller blot din smartphone.

Derfor er det så vigtigt at din hjemmeside er responsive

En responsive hjemmeside betyder, at din hjemmeside tilpasser sit layout på automatik det vil sige at design og størrelse retter sig efter hvilken skærm der bruges. Som du nok forstår nu så er det meget vigtigt i dagens digitale verden at have en responsive hjemmeside og det er derfor også en stor fordel for din virksomhed med hensyn til, om du ønsker at generere en masse trafik til din hjemmeside samt skabe salg og eventuelt mersalg. 

Potentielle kunder, der bruger deres smartphone til at kigge din side igennem, det vil hurtigt gå videre til dine konkurrenter, hvis dine billeder, for eksempel, ikke justerer størrelsen i henhold til deres skærm og dermed gør det vanskeligt for dem at læse indholdet. Hvis siden er responsive, vil den hurtigt tilpasse sig uanset hvilken enhed dine potentielle kunder bruger, og så er det klassificeret som så brugervenligt som muligt.

Hvad er en konverteringsvenlig design?

Måske har du også hørt om konverteringsvenlig design? Forskellen mellem konverteringsvenlig design og responsive design er ikke det store. Det er vigtigt at begge dele er med, i hvert fald hvis man vil sælge ydelser eller services online. Konverteringsvenlig design er mede den emotionelle del af en hjemmeside, for eksempel hvor tit er der “call to action” widgets på hjemmesiden. Når vi taler om “Call to action” så mener vi knapper med telefonnummer og kontaktformularer, det som gør at din potentielle kunde tager kontakt til dig eller køber din ydelse (på en webshop). 

Et responsivt websted fungerer på enhver enhed uanset skærmstørrelse eller opløsning. Derefter forstår hjemmesiden, hvordan du justerer og tilpasser opløsningen til din enhed. Uanset om du sidder på en computer, tablet eller mobiltelefon.

Hvis du ønsker at genskabe din hjemmeside, så den bliver responsive? Så kan jeg hjælpe dig. Derudover kan vi hjælpe dig med dem meste indenfor webdesign og online medier. Selvom mine kernekompetencer er indenfor SEO, Elementor og WordPress. 

Jeg ved at det kan være svært at finde ud af  hvordan med lykkes at skabe et responsivt webdesign. Selvfølgelig kan du lære meget selv gennem at kigge på videos osv. hvilket dog kræver en del resurser. Hvis du køber en hjemmeside ved mig, så vil jeg naturligvis sørge for, at din nye hjemmeside er responsive og fungerer på alle enheder. 

Sådan får du den absolut bedste og billigste professionelle hjemmeside (lavet i WordPress)
laptop-on-the-white-wooden-desk (1)

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig