Hvad er linkbuildning?

Social media network concept using icon people wooden cube block

Hvad er linkbuildning? Og virker linkbulding stadigt i 2020?

Linkbulding er er meget brugt begreb i seo-verden, de fleste der aldrig har hørt om SEO og de forskellige begreber inkl.. metoder funderer nok på hvorfor links er så vigtige, og hvorfor der findes og arbejdes med linkbuildning overhovedet og hvorfor det bør være mange links ind til din webshop eller din hjemmeside.

Jeg har valgt at forklare her  med enkle ord der er til at forstå for den enkelte personer der ikke arbejder med online markedsføring til dagligt. 

Hvad er et link?

Et link er kort fortalt et stykke kode (url kode) på en anden hjemmeside til en anden, når en anden hjemmeside i en tekst via en kode henviser til din hjemmeside, så er det tale om en link fra den andre hjemmeside til din. Dette er en så kaldet henvisning (link).  

Links giver som regel status i søgemaskiner så som Bing og Google. Du kan læs om hvordan Google forholder sig til links her

Udover et stykke kode med link i en tekst så kan det også linkes med et billede og banner osv. 

Hvorfor er links vigtige for din seo? Virker linkbuilding stadigt i 2020?

Der er primært to grunde til hvorfor linkbuildning er vigtig, i forhold til at nå højere placeringer på fx Google. 

Jo flere andre hjemmesider der anbefaler dig, jo mere autoritet får din hjemmeside. Dette er jo ret åbenlyst, hvorfor det skal og burde give din hjemmeside fordele i søge resultaterne. Din side er populær og virker til at være en troværdig kilde, da mange anbefaler denne. Hvis du har mange links ind til din side så har du også en større sandsynlighed en del besøgende. Trafik og besøgende er nemlig også en rangerings faktor hos søgemaskinerne. 

Den anden er, at søgemaskinerne benytter antallet og karakteren af dine links til at vurdere din hjemmesides vigtighed, og at dine links derfor har stor indflydelse på, hvor højt din hjemmeside placeres i Googles søgeresultater.

Linkbulding virkede hurtigere og mere effektive for henne, en af grunderne til dette er nok at konkurrencen er blevet hårdere end hvad den var for 10 år sider. Dine konkurrenter har med garanti bygget links i mange år og er derfor en del foran dig, der starter fra 0. Crawerne er også blevet bedre og smartere. Det er i dag derfor sværere at snyde søgemaskinernes robotter. 

Hvis jeg går ud og finder masser af links, så vil jeg nå toppen på fx Google?

Ja og nej, et link er dog ikke bare et link. Kvalitet og relevans på linket er også en faktor. 

Et forsidelink med masser af trafik på en relevant niche, til din hjemmeside giver mere “kredit” hos Google end et links på en blog der handler om noget helt andet og ikke har nogle links til sig, på en underside til en underside. Dette link vil ikke klassificere som et lige så godt link som de først nævte, selvom at linket tæller. 

Hvad kigger fx Google på i forhold til links?

Er dine links fra relevante hjemmesider i din branche? Og er disse hjemmesider også af en god  kvalitet, med mange af besøgere? Også teksten som linket er i har også en betydelse. Jeg vil her kunne hjælpe dig i hvordan du kan arbejde med linkbuildning uden at det vil koste dig en formue. Men for at være ærlig mange brancher bliver det idag satset mange penge på i forhold til linkbuildning og for at kunne overhæle dem i sørgesulteterne så skal der lidt resurser. 

At finde og bygge links er hårdt arbejde

Jeg vil mene at linkbuildning er den hårdeste procedure indenfor SEO. Dette tager tid, men giver også gode resultater på få måneder hvis man er effektiv og arbejder strategiskt. Kontakt mig for hjælp eller for at høre mere om linkbuilding her. 

snow
laptop-on-the-white-wooden-desk (1)
Sara Silverbeerg

Sara Silverbeerg

Uanset om du er ny i den digitale verden, eller om du i årevis har knoklet for at opnå de resultater som du dømmer om online uden held, så er jeg overbevist om at jeg kan hjælpe dig og at din kontakt til mig vil være den bedste investering i din personlige virtuelle profil eller i din virksomheds online markedsføring. Mit hjerte banker for webdesign men min kernekompetance er SEO. Men jeg besidder også kompetencer indenfor SOME og nyhedsbreve.  

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Origami dinosaur

SEO optimeret

Bliv fundet på nettet
kr 11800
 • Opsætning 15 sider
 • Professionel design
 • Kontaktformular
 • Pagebuilder Opsætning
 • Blogfunktion
 • 2 timers SEO kursus
 • Linkbuilding + SEO

Professionel

Den professionelle løsning
kr 7800
 • Opsætning af 10 sider
 • Professionel design
 • Kontaktformular
 • Pagebuilder opsætning
 • Blogfunktion
 • Rådgivning
 • Klar til seo-optimering

Info site

Kom billigt igang
kr 3800
 • Opsætning 5 sider
 • Minimalistisk design
 • Kontaktformular
 • Opsætning pagebuilder
 • Blogfunktion
 • Rådgivning
 • SEO optimering
Origami animals

Når du bestiller en hjemmeside hos Silverbeerg er der ingen månedlig leje, ingen procenter, ingen binding. Vi kan sagtens også hjælpe med hosting, med du vælger selv hvor du vil hoste din hjemmeside. 

Priserne er ekskl. moms. og eventuelle betal plugins 

school supplies at abstract colorful background

skole-it.dk

Her skrives der atikler primært til unge og studerende, men også til lærere og forældre. Et site med indgående wiki links.

Carpenter Posing in Workshop

norhtoemrer.dk

Tømrerfirma i København, læs Norh Tømrers blog, masser af gode tips inspiration, mellem 500 og 1000 besøgende hver måned. DR: 41

Social media and content sharing

dbit.dk

Her skrives det om lidt af hver indenfor teknik, iværksætteri, underholdning, markedsføring og videnskab. DR: 28

Breaking news

seneste-nyt.dk

Seneste nyt er et upolitisk nyheds medie der du kan læse om alt mellem himmel og jord. Enhver dansker vil finde noget spændende her.

Diagonally orientated question marks and magnifier

hvadhvorhvordan.dk

Dette er et nyhedsmedie med ca. 20 k organisk besøgende (i oktober). Her svarer vi på almindelige spørgsmål. DR: 40

entreprise & sikring

Norhsikring.dk & Norhentreprise.dk er en elektriker og låsesmed i København. ca. 30 1-3 placeringer på begge domæner. DR: 58/57 Google: "elektriker"

Blond woman using tablet

mytwitter.dk

Denne blog handler om Anna. Det skriver om forskellige ting, med en feminin touch, ca. 175 forskellige indgående links

Electrician explaining how to use wi-fi router

autoriseret-elektriker.dk

Info side med et formål; at informere danskerne om autorisations loven og give dem kontakt til en autoriseret elektriker.

back view of two builders in helmets working outside on construction

sjællands-byg.dk

Byg og anlæg. Her skrives det primært om tømrer, murer, nedrivning, nybygger og tilbygning. Privat og erhverv.

Minimalistic living room interior with a movable coffee table, r

lejligheder-til-leje-i-danmark.dk

Dette site er et udløbet domæne, med tidligere mange indgående spams links. De har blevet ryddet op og sitet er nu en stærk linkkilde.