Hvad er linkbuildning? Og virker linkbulding stadigt i 2020?

Linkbulding er er meget brugt begreb i seo-verden, de fleste der aldrig har hørt om SEO og de forskellige metoder funderer nok på hvorfor links er så vigtige, og hvorfor der findes linkbuildning overhovedet og hvorfor det bør være mange links ind til din webshop eller din hjemmeside.

Jeg har valgt at forklare her  med enkle ord der er til at forstå for den enkelte personer der ikke arbejder med online markedsføring til dagligt. 

Hvad er så et link?

Et link er kort fortalt et stykke kode (url kode) på en anden hjemmeside til en anden, når en anden hjemmeside i en tekst via en kode henviser til din hjemmeside, så er det tale om en link fra den andre hjemmeside til din. Dette er en så kaldet henvisning (link).  

Links giver som regel status i søgemaskiner så som Bing og Google. Du kan læs om hvordan Google forholder sig til links her

Udover et stykke kode med link i en tekst så kan det også linkes med et billede og banner osv. 

Hvorfor er links vigtige for din seo? Virker linkbuilding stadigt i 2020?

Der er primært to grunde til hvorfor linkbuildning er vigtig, i forhold til at nå højere placeringer på fx Google. 

Jo flere andre hjemmesider der anbefaler dig, jo mere autoritet får din hjemmeside. Dette er jo ret åbenlyst, hvorfor det skal og burde give fordele i søgresultaterne. Din side er populær og virker til at være en troværdig kilde, da mange anbefaler denne. 

Den anden er, at søgemaskinerne benytter antallet og karakteren af dine links til at vurdere din hjemmesides vigtighed, og at dine links derfor har stor indflydelse på, hvor højt din hjemmeside placeres i Googles søgeresultater.

Linkbulding virkede hurtigere og mere effektive forhenne, grunden til dette er nok at konkurrencen er blevet hårdere end hvad den var for 10 år sider. Dine konkurenter har med garanti bygget links i mange år og er derfor en del foran dig, der starter fra 0. 

Så hvis jeg går ud og finder masser af links, så vil jeg nå toppen på fx Google?

Ja og nej, et link er dog ikke bare et link. Kvalitet og relevans på linket er også en faktor. 

Et forsidelink med masser af trafik på en relevant niche, til din hjemmeside giver mere “kredit” hos Google end et links på en blog der handler om noget helt andet og ikke har nogle links til sig, på en underside til en underside. Dette link vil ikke klassificere som et lige så godt link som de først nævte, selvom at linket tæller. 

Hvad kigger fx Google på i forhold til links?

Er dine links fra relevante hjemmesider i din branche? Og er disse hjemmesider også af en god  kvalitet, med mange af besøgere? Også teksten som linket er i har også en betydelse. Jeg vil her kunne hjælpe dig i hvordan du kan arbejde med linkbuildning uden at det vil koste dig en formue. Men for at være ærlig mange brancher bliver det idag satset mange penge på i forhold til linkbuildning og for at kunne overhæle dem i sørgesulteterne så skal der lidt resurser. 

At finde og bygge links er hårdt arbejde

Jeg vil mene at linkbuildning er den hårdeste procedure indenfor SEO. Dette tager tid, men giver også gode resultater på få måneder hvis man er effektiv. Kontakt mig for hjælp til linkbuilding her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.