Freelance SEO ekspert eller SEO bureau?

Freelancer SEO ekspert eller SEO bureau: Hvilken løsning passer dig bedst til din SEO?
Webdesigner København tilbyder veludført webdesign i højeste kvalitet ⭐ Professionel & effektiv hjemmeside designer skaber mere omsætning →

Saras blog om marketing

Hej og velkommen til min blog om digital markedsføring. Jeg er en svensk kvindelig webdesigner bosat i København der har hjulpet et stort antal små og mellemstore virksomheder med at skabe kraftig vækst, dette med hjælp af god webdesign og SEO.

Fordi at ingen kan være ekspert på alt og fordi at jeg ikke er bedst i verden på hverken PHP eller dansk grammatik, så samarbejder jeg med håndplukkede professionelle tekstforfattere, programmere osv. for at kunne tilbyde dig den bedste "komplette webbureau-løsning".

Freelance SEO ekspert eller SEO bureau: Hvilken løsning passer dig bedst til din SEO?

SEO verden er kompliceret og ændringer i branchen sker hele tiden. Antallet SEO bureauer og freelance SEO eksperter lovende fremragende SEO resultater, hvis du googler emnet SEO eller hvis du søger hjælp på de sociale medier. Kvaliteten vedrørende arbejdet omkring seo-optimeringer – er meget forskelligt. Derfor er det af stor betydning at vælge en kvalificeret SEO ekspert, rådgiver eller SEO bureau, der er klar til at forstå din virksomheds behov og mål.

Det er ikke en hemmelighed, at søgemaskineoptimering er blevet en afgørende faktor for virksomheders online markedsføring, kontinuerlig målrettet trafik er en nødvendigt for at holde butikken kørende eller for at øge salget og nå de overordnede forretningsmål. Hver virksomheds primære mål i dag er at rangere højere og højere på primært på Google (i Danmark) for at tiltrække flere og flere potentielle kunder.

SEO tager tid og energi samt kræver tillid

Vejen til garanterede SEO resultater er ikke en nem, SEO kræver nemlig tid, energi, og tillid. Den største udfordringen med at finde den rette mand, kvinde eller team til sin SEO, er det faktum at man ikke kan se resultaterne her og nu og derfor naturligvis ikke kan vide om man valgt den rette freelance SEO ekspert eller SEO bureau, før de har gået nogen tid. Og her kommer det mest komplicerede spørgsmål – hvem eller hvilke skal man vælge? Skal du ansætte en freelance SEO ekspert, et SEO bureau eller skal du gøre arbejdet selv?

I denne artikel vil jeg overveje fordele og ulemper ved hver enkelt mulighed som du har

Freelance SEO ekspert

Antallet af freelance SEO eksperter er steget kraftigt i de senere år. At være freelancer betyder ikke, at du ikke er erfaren nok til at arbejde i en virksomhed. SEO er faktisk ikke så kompliceret 9 ud af 10 gange. Mange lige som mig selv foretrækker at arbejde som freelance SEO ekspert fordi at det er vigtigt for mig at have kundekontakt ÉN TIL ÉN i stedet for at sidde ved et eller andet skrivebord og arbejde SEO for de kunder, som er valgt af andre.

At hyre en freelance SEO ekspert til at gennemføre søgemaskineoptimering af din virksomheds hjemmeside har flere meget vigtige fordele:

 • Overkommelige priser: Freelance SEO eksperter opkræve normalt mindre beløber end f.eks. et SEO bureau, dette kan vi gøre fordi at vi som regel ingen eller få udgifter har, f.eks. til leje af lokaler osv. Jeg betaler som regel kun for mit rapporteringsværktøj. Her får du meget SEO for pengene.
 • Fleksibilitet: De fleste af os freelance SEO eksperter er klare til at bygge og udforme en tidsplan, så at de passer til dine behov. Vores fleksible arbejdstider indebærer at vi  altid klar til at tage os af et nyt projekt. Så hvis du ansætter er freelance SEO ekspert, så vil arbejdet med din SEO blive gjort hurtigere.
 • Rapportering og ansvar: Meget ofte afhænger freelancernes fremtidige arbejde af de tidligere/igangværende projekter og den feedback, de får fra. Så sandsynligvis, vil din freelance SEO ekspert ikke forsøge at trække tiden ud osv! Du får periodiske rapporter og hyppige opdateringer omkring arbejdets fremskridt og resultater, hvilket gør ansættelse af en freelance SEO specialist til et meget godt alternativ, hvis du ønsker at deltage i arbejdsgangen.

Ulemper ved at hyre en freelance SEO specialist;

 • Det kan være svært at finde “den rette” freelance SEO specialist der kan levere

SEO bureau

“SEO bureau” er et relativt nyt koncept præcist som alt andet der har med SEO at gøre, og der findes mange at vælge blandt. Mange SEO bureauer har fået tillid blandt virksomheder over hele verden, ved at levere vilde markedsførings resultater. Men hvorfor skal du hyre en SEO bureau? Lad os se, hvordan du kan drage fordel af deres ydelser.

Dine fordele ved at vælge et SEO-bureau; 

 • Professionelt og erfarent personale
 • De har alt mange linkmuligheder in-house
 • De er mange, jo højere er antallet af fagfolk, der arbejder med dig, jo højere er dine chancer for at udmærke dig på de mest eftertragtede søgeord f.eks. ejendomsmæglere.
 • Teamwork, timing og strategi (hvis du er en godt betalende kunde)
 • Sikkerhed, hvis du bruger dig af et anerkendt SEO bureau er der en mindre risiko at du i fremtiden får en “straf” fra Google
 • Rapportering og analyse

Bedste SEO bureauer sidder på dybe viden omkring avancerede URL stukturer osv. og andet teknisk SEO i den dur, hvilket er lige præcist det du har behov for hvis du står som ejer for en webshop med tusindvis af forskellige produkter. 

Ulemperne ved SEO bureauer, der leverer SEO-tjenester

 • Prisniveauet, et SEO bureau har flere omkostninger end f.eks. en freelance SEO ekspert og er derfor nødsaget til at holde et højere prisniveau for at dække omkostninger så som lønninger, pensioner og lokaler
 • De gør dig afhængig af deres ydelser igennem at holde alle tips for sig selve, et SEO bureau har intet interesse af at miste dig som kunde, derfor så er de sjældent glade for at lære fra sig (med hjertet) 
 • Mangel på gode resultater ved mindre virksomheder, i de fag og søgeord som jeg har arbejdet med som freelance SEO ekspert er det mine kunder der ligger top 3 eller en der ser ud til at have lavet SEO “in house”. Dette forundrer mig meget da de SEO bureauer sælger sig tit de absolut bedste på SEO.

“In house SEO” du gør arbejdet selv eller ansætter en SEO ekspert

“In house” SEO er også mulighed, hvis du mangler kapital og har brug for en billig løsning. Du kan for eksempel overveje at selv tage, eller sende din kontordame på SEO kursus, eventuelt så kan du få et eller flere rådgivning møder hos mig. Det ville fungere hvis du er i en nichebranche der konkurrencen ikke er særlig hård, i nogle få brancher (endnu) er det faktisk nok at bare opdatere og optimere lidt på sin hjemmeside, bygge nogle links og woopsi, så er førsteplaceringerne der. 

Fordele ved In house SEO

 • Værdi for pengene, de er bedre at du arbejder lidt med SEO selv, end at intet sker
 • Ekspertise: De fleste interne personer har adgang til virksomhedens ressourcer og har fuld forståelse for virksomhedens forretningsmæssige behov og målUle

Ulemper ved In house SEO;

 • Risiko for at blive straffet af Google og at du derfor bliver nødt til at starte forfra
 • Tid, den tid du skal bruge på SEO går ud over andre opgaver i virksomheden

Konklusion; Hvad skal jeg vælge freelance SEO ekspert eller SEO bureau?

SEO er en afgørende del af din digitale markedsføring og den vigtigste kilde til at generere målrettet trafik til din hjemmeside eller webshop. Det vigtigste skridt er dog at vælge den rigtige freelancer SEO ekspert eller SEO bureau. Fordelene og ulemperne ved hver mulighed præsenteret i artiklen vil måske give dig et bedre indblik i, hvordan du kan træffe det rette valg.

En meget vigtig faktor er at huske på i dette endeløse dilemma “Hvad skal jeg vælge freelancer SEO ekspert eller SEO bureau? Eller In house” er at tage hensyn til risikoen for at blive straffet. En fejl simpel fejl eller beslutning kan lede til at du bliver nødt til at starte fra bunden. Denne branche ændrer sig lynhurtigt og resultater tager tid, derfor skal du være sikker på at du kan regne den du vælger til din SEO og at denne kender hvor risikovillig du er i forhold til at opnå resultater.

Når jeg arbejder med SEO, så tænker jeg alt med måde, hvis det kan lade sig at gøres selvfølgelig og så kigger jeg og samlinger hvad konkurrenterne laver og gør det som de gør, fast mere og bedre. At gå ud fra Googles retningslinjer og at være hårdt arbejdende: Det er min SEO strategi som freelancer SEO ekspert. Læs mere om  SEO og hvordan jeg arbejder med SEO her. 

Freelancer SEO ekspert eller SEO bureau: Hvilken løsning passer dig bedst til din SEO?

Hvis du vælger mig som din partner til at varetage din virksomheds online markedsføring så kan du forvente en passioneret marketing medarbejder der leverer; jeg er hårdtarbejdende og mit hjerte det banker for webdesign, min kernekompetance har jeg fået bevist gang på gang, er SEO,  jeg besidder også kompetencer indenfor Google Ads og SOME. Den digitale verden er enorm og ingen kan det hele, derfor samarbejder jeg også med andre i branchen, heriblandt dygtige tekstforfattere samt programmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig