Den nemme, hurtige og korte SEO guide

Den nemme, hurtige og korte SEO guide

Kom nemt og godt i gang med SEO

Vad jeg forstået når jeg læser i de forskellige Facebook iværksætter grupper er der mange der ude der drømmer om at få gang i noget SEO, men hverken har det store budget eller tid til rådighed og det er derfor SEO opleves som et bjergbestigning projekt, for nogle. 

Det er forståeligt, dette fordi at SEO tager tid og fordi at SEO tager tid så er det også dyrt, faktum er at de koster mange mandetimer. Der findes genveje indenfor SEO der strider mod Googles retningslinjer, dem vil jeg ikke anbefale og skrive om her. Her vil jeg lave en kort SEO guide og dele mine bedste og hurtige tips, så at du kan komme godt i gang med SEO selv uden at bruge en krone. 

1. Starte med at finde ud af hvad du tror dine kunder vil søge på når de søger efter dig

Det findes tusindvis af værktøj som du kan bruge til søgeordsanalyser, en del koster hele kassen og en del er gratis; du kan f.eks. bruge Google Ads søgeords planlægningsværktøj gratis. Men i virkeligheden er disse værktøjer ikke “et must”, de kan stresse mere end hvad de hjælper, og du kan komme langt gennem at bare bruge din mavefornemmelse. F.eks. hvis du er en diamantborer, så er det nok diamantboring eller betonboring som dine kunder også søger på. Hvis du tilbyder diamantboring i København, så søger de nok sku også “diamantboring København” eller “diamantboring Sjælland” som er de søgerord som de bruger, giver det mening?

2. Skriv noget indehold omkring de søgeord du vælger, hav små delmål

Det findes to måder at skabe indehold på enligt mig;

a. Lave perfekte sider, bruge alt for meget tid på at overveje alle små ord i mindste detalje og et perfekt grammatik osv.

b. Skyde ud masser af tekst med fokus på forskellige emne på mange forskellige sider og efterfølgende gå tilbage og læse korrektur på tekst og indehold der fået trafik (som er blevet et hit i søgeresultatet). 

(Måle trafik kan du gøre via Google Analytics eller Google Search Console, disse værktøjer er gratis og gør SEO arbejdet sjovere)

Jeg arbejder meget med alternativ b og det har jeg haft mest succes med indtil videre. At minimere kraven på at det skal være “perfekt” til at starte med har gjort det nemmere for mig at komme i gang, som svensker kæmper jeg stadigt med at få den danske grammatik på plads og i og med at det går så hurtigt og at jeg direkte skriver ned mine tanker, bliver det sporlige sjælden perfekt. Jeg tænker; vigtigst af alt er faktisk at man kommer i gang og får skabt noget indehold og at ikke være så hård ved sig selv. En tekst kan du altid gå tilbage til og gøre bedre hvis du vil.

Hvis du virkelig ikke kan lide at skrive, så anbefaler jeg at du hiver fat i en billig tekstforfattere fremfor et SEO-bureau, en tekstforfattere koster en tredjedel af prisen. 

Når du selv begynder at skabe en side, bør den have et indhold på minimum 600 ord (gerne 1200-2000 ord), du kan med fordel læne dig op ad et SEO plugin, Rank Math eller Yoast SEO (hvis det er en WordPress hjemmeside). Din side, skal gerne navngives med søgeordet i, have søgeordet eller søgesætningen med i beskrivelsen af siden, i begyndelsen af dit indehold, 1-2% af teksten, billederne og titlen i menuen, og der er ikke mere, punktum. 

3. Vent og se hvor du ender i søgeresultatet

Når du har skabt noget indehold, så kan du med fordel anmode om indeksering eller bygge nogle links (evt. spørg dine samarbejdspartner om de har lyst til at lave et links til din side, husk bare at hvis du linker tilbage til dem, mister dit link fra dem sit SEO værdi). Den nemmeste metode er at anmode om indeksering. Når du har gjort dette så kan du efter nogle uger se hvor du ender i søgeresultatet, når du Googler de søgeord som du har satset på. Er du øverst på side 2? Eller nederst på side 3? Taktisk bedst, for hurtigst mulig online synlighed ville være at starte med at optimere de sider som du har haft mest succes med, gennem at optimere på disse,  rette lidt i teksterne og byg flere links til de lige de undersider gennem at oprette virksomhedsprofiler på nettet osv. Men husk alt med måde!

Kom nemt og godt i gang med SEO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig