6 tips til hvordan du starter en webshop

6 tips til hvordan du starter en webshop

Opstart af webshop – Måske drømmer du at starte en virksomhed fra bunden og drive denne i form af en webshop, eller måske har du allarede en fysisk butik og overvejer at starte en webshop som et supplement. Med det rigtige webdesign kan en webshop tiltrække masser af nye kunder til din virksomhed. Men der er nogle ting, du skal huske på, før du starter! Her er mine 6 bedste tips til start af webshop. 

1. Start med at visualisere din webshop 

I dag er der så mange gode og overkommelige løsninger og hvis din vision er at drive en simpel webshop, så er det ikke sikkert at du har brug for en webdesigner som mig mht. til opstart af webshop. Hvis du selv tænkt designe din webshop, starte med at visualiser hvordan kunderejsen vil se ud gennem din webshop, og husk, at der aldrig skal være for mange trin til at gennemføre købet. Her er et rigtigt godt eksempel på en indbydende og brugervenlig webshop; https://pompandco.dk/

2. Kigge ikke for meget på andres løsninger

At lede efter inspiration er selvfølgelig en god idé, men bliv ikke for fanget af, hvordan andre webshops ser ud. Mange derude er meget gode, men der er også nogle onlinebutikker, der ser godt ud, men som ikke er tilstrækkeligt tilpassede. Første indtryk er altid vigtigt, men det er vigtigt både at vinde kundens tillid og beholde det.

3. Bliv ikke optaget af et slot webdesign

En almindelig fejl er at lægge meget mere krudt på designet end på funktionaliteten, at kunden næsten ikke kan  overskue webshoppen. Gode billeder er meget vigtigt og kan endda være værd at betale for. Sørg også for at holde fokus på, at webshoppen er nem at navigere i. Glem ikke at skrive informative produktbeskrivelser og klare oplysninger om pris, forsendelse, returnering og support – alt det der får din kunde til at føle sig tryg hos dig.

4. Tænk niche, men forbliv relevant

I stedet for at skyde for bredt og efter mangle mål, er det godt at niche sin webshop. Mere niche end alt-i-alt ganske enkelt, så længe rækkevidden føles relevant. Her kan du også huske på, at kunden ser dig som en ekspert, så benyt lejligheden til at foreslå andre relaterede produkter under købsprocessen for at muliggøre mersalg.

5. Markedsfør din webshop

Det siger sig selv, hvis ingen kan finde din webshop, så vil du heller ikke sælge noget. Lær din kunde at kende, find ud af hvordan den opfører sig i en købsproces, f.eks. leder de efter dig på Google eller i de sociale medier. Glem ikke, at din webshop skal være komplet og fuldt funktionsdygtig, før du begynder at invitere potentielle købere. Uklarhed eller funktioner, der ikke virker, vil kun skræmme kunderne væk, også i fremtiden.

6. Invester din tid i din webshop

Forvent at du skal bruge mere tid på en webshop, end en fysisk butik. Du skal hele tiden arbejde med din webshop, ikke mindst for at Google kan se, at siden er aktiv og aktuel. Det må aldrig blive statisk. Opdater, evaluer, ændre og tilpas konstant for at holde din webshop kørende. 

Har du brug for hjælp til opstart af webshop? Kontakt mig, jeg hjælper dig gerne i gang med websdesign og opsætning af webshop. Hvis du gerne vil læse lidt mere om opstart af webshop så kan du læse min artikel om de bedste webshopløsninger i Danmark her. 

Shopping list, Internet shopping, online payments concept

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig