Nemme SEO-tips som kan bruges, uanset om du sælger kvalitetssenge eller tilbyder en lokal serviceydelse

Young woman at the computer

At din hjemmeside er attraktiv, tiltalende og informativ er ikke er i dag tilstrækkeligt for at rangere i søgemaskinerne, den skal også være optimeret (tilpasset) til søgemaskinerne. Så at søgemaskinerne forstår dit indhold, og hvad din hjemmeside handler om. Men hvad betyder søgemaskineoptimering egentlig, og hvordan griber man det an som nybegynder?

Hver dag foretages der over 50 millioner søgninger på Google, på alt mellem himmel og jord. Du vil selvfølgelig gerne fange de søgninger, som dine potentielle kunder søger på, og det gør du højst sandsynligt ved at være synlig øverst på den organiske liste som søgemaskinerne viser. Jo højere du ender på fx Googles liste, jo mere sandsynligt er det, at du fanger relevante kunder som søger efter din ydelse eller dit produkt.

Hvad er SEO?

Søgemaskineoptimering, ofte forkortet SEO, som er et samleord for de metoder, der bruges til at placeres højt i søgemaskinernes resultater. Målet for søgemaskinerne er at vise de bedste og mest relevante resultater til brugeren baseret på den udførte søgning. Ved at arbejde med OFF-PAGE-SEO og ON-PAGE-SEO øger du sensynligheden for at rangere højere i søgemaskinernes resultatliste.

OFF-PAGE-SEO

OFF-PAGE-SEO, er søgemaskineoptimering udenfor din hjemmeside, i store træk kan vi opsummere OFF-PAGE-SEO som det der sker på andres hjemmesider, eller mere præcis hvad siger andres hjemmesider om din hjemmeside, fx anbefaler troværdige og relevante kilder din hjemmeside, gennem henvisninger i form af links.

Links kan se ud på mange forskellige måder, fx kan man placere et link i et søgeord, hvis du sælger kvalitetssenge, så vil du måske gerne rangere højt på søgeordet ”kvalitetssenge”, gennem at vælge en optimeret ankertekst som det hedder, kan du hjælpe søgemaskinerne at forstå dit indhold på hjemmesiden lidt bedre, du kan fx er at placere en URL  (https://sengeguruen.dk/kontinentalsenge-180×200/) i ankerteksten fx ”kvalitetssenge”.

Linkbuilding er en verden for sig selv indenfor SEO og jeg vil anbefale at du tager kontakt til en ekspert indenfor området før du kaster dig ud i denne del af søgemaskineoptimering, der er nemlig meget der står på spil og det er nemt at lave fejl, der kan skade din hjemmesides SEO for evigt.

ON-PAGE-SEO

ON-PAGE-SEO, er den del af søgemaskineoptimering som omhandler din hjemmeside, dvs. hvordan den er opbygget og hvad tekst, billeder mv. som den består af og indeholder. Her er mine nemme SEO-tips vedrørende ON-PAGE-SEO

1. Sørg for, at din hjemmeside er indekseret!

Hvis din hjemmeside ikke er indekseret, så vil den heller ikke være søgbar på Google. For at finde ud af om den er indekseret, kan du nemt lave en søgning på Google ved at skrive: “site:silverbeerg.com” (prøv med dit domæne). Du vil herefter kunne se, hvor mange indekserede sider der findes for det valgte domæne.

2. Brug billeder som supplement til dine tekster (dit indhold)

Googles algoritmer kan endnu ikke læse indholdet af billeder, så det er vigtigt, at billederne er et supplement og ikke er alt indehold på siden. Glem ikke at optimere dine billeder – navngiv billedfilen med billedindholdet og skriv en alt-tekst til billedet, der gerne skal indeholde søgeordet, som du ønsker at siden skal blive fundet på.

3. Et eller maks. to fokussøgeord pr side

Gør siden forståelig for både besøgende og søgemaskinerne gennem en klar struktur af information. Fortæl om én ting ad gangen! Du kan sagtens optimere en side til flere søgeord, eller sætninger, men jeg anbefaler at optimere en tekst målrettet til maks. to søgeord eller søgesætninger pr side, så er det også nemmere at arbejde med teksten på siden, så at din tekst ser ”naturlig” ud og ikke ser søgemaskineoptimeret ud.  

4. Pas på duplikeret indhold

Alle sider på din hjemmeside har et specifikt formål og bør være unikke. Både søgemaskiner og besøgende forventer at se unikt indhold på din hjemmeside, så copy-paste virker ikke optimalt. Hvis du har meget duplikeret indhold, så risikerer du at blive straffet af Google. Men så når de også er sagt, har jeg set hjemmesider som rangerer fint med duplikeret indhold, hvor bare den øverste halve del af siden er ”original”. Man kan egentlig aldrig være for forsigtig og grundig vedrørende SEO, så jeg anbefaler at man skriver en unik tekst til enhver side som man har på sin hjemmeside.

5. Opret en tydelig URL-struktur

URL’en skal beskrive sidens indhold så tydeligt som muligt og bør også indeholde sidens søgeord, for bedst effekt.

6. Opret en titel og metabeskrivelse til alle dine sider

Metabeskrivelsen vises under din URL i søgemaskinernes liste og fungerer som et udstillingsvindue for din hjemmeside. Det skal være en klar og beskrivende tekst, der hurtigt skal tiltrække besøgende til din hjemmeside. Alle sider bør have en metabeskrivelse samt en fangende titel som indeholde det søgeord som du ønsker at den specifikke side skal blive fundet på.

Shopping list, Internet shopping, online payments concept

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig