Hvad laver en webdesigner?

Webdesigner København Hvad laver en webdesigner?

Hej og velkommen til min blog om digital markedsføring. Jeg er en svensk kvindelig freelance webdesigner bosat i København der har hjulpet et stort antal små og mellemstore virksomheder med at skabe kraftig vækst, dette med hjælp af passion, webdesign og SEO.

Fordi at ingen kan være ekspert på alt og fordi at jeg ikke er bedst i verden på hverken PHP eller dansk grammatik, så samarbejder jeg med håndplukkede professionelle tekstforfattere, programmere osv. for at kunne tilbyde dig den absolut bedste løsning!

I denne artikel vil jeg skrive om hvad en webdesigner som mig laver.

Hvad laver en webdesigner egentlig?

Når folk spørger mig, hvad jeg laver til dagligt, så plejer jeg hurtigt svare, at jeg arbejder som webdesigner, fordi at dette er titlen på mit arbejde selvfølgelig. Jeg ved at de fleste mennesker, jeg siger dette til har mange forskellige tanker om, hvad mit arbejde egentlig går ud på, og hvad det egentlig indebærer at være webdesigner.

Forståeligt nok, det er jo ikke lige så klokkeklart hvad en webdesigner faktisk laver hvis man samlinger med f.eks. en elektriker, alle ved at en elektriker arbejder med elinstallationer og kan sagtens forestille sig hvordan en dag som elektriker ser ud . Til alle dem jeg kender og ikke kender hvad en webdesigner laver så vil jeg her præcisere et par ting i dette indlæg, dette fordi at jeg gerne vil slette nogle misforståelser om, hvad en webdesigner laver i løbet af dagen.

En webdesigner designer og udvikler hjemmesider

Hvad laver en webdesigner; kort fortalt vi opbygger og udvikler hjemmesider. Mange webdesigner programmerer i sprog som HTML, DHTML, Javascripts, XML, ASP og andre lige som mig arbejder i en form for page builder. 

Udover at arbejde med koder eller webdesign på en hjemmeside er det almindeligt at en webdesigner arbejder med billedstyringsprogrammer som Photoshop, Pixlr osv. En webdesigner kan også producere aminationer eller placere ud så kaldet “Lottie files” på en hjemmeside. En webdesigner kan også hjælpe med indehold der skal bruges i sociale medier og i annoncer.

Webdesigneren er som regel den der er ansvarlig for designet på en hjemmeside, så at hjemmesiden ser attraktivt ud, men webdesigners har også et ansvar for at hjemmesiden er funktionel og “sælgende”. En webdesigners primære opgave er at bestemme og designe hjemmesides udseende farve osv. samt bestemme hvordan hjemmesiden skal være bygget op i elementer. F.eks. hvor på hjemmesiden passer det at have en video, ikoner, header, footer og meget mere! 

Er du webdesigner? Så kan du alt om teknologi og computere!

Det er stor forskel på hvad laver en webdesigner og hvad laver en it-ekspert. Det findes dog også webdesignere der er eksperter i både software og webdesign. Det er ganske vigtigt, at en webdesigner har en vis forståelse for programmering. En webdesigner behøver ikke at være i stand til at kode alt af sig selv, men det er godt for os at vide, hvordan det virker, og hvad programmering og kode er. Jeg bruger f.eks. koder i Google Tag Manager. Når en kunde ønsker at have “schema” og “rich snippet” opsat til sin hjemmeside, for af skabe undvigende søgeresultater hos Google.

At være webdesigner er at være menneskekender, kunstnerisk og kreativ fremfor teknisk 

En hjemmeside skal skille sig ud og appellere til den person, der besøger hjemmesiden ellers vil det være meget svært at konkurrere med alle de tilgængelige hjemmesider der findes online i dag. Det betyder naturligvis ikke, at en hjemmeside skal efterligne nogen form for kunst. 

En hjemmeside skal være pæn og brugervenlig, og besøgeren på hjemmesiden ska “føle” at den landet det rette stede når den klikker ind på en hjemmeside, det er der det vigtigste fokus ligger hos mig som webdesigner. Besøgeren på en hjemmeside bør forstå, hvad der forventes, genkende sig selv i, hvordan sælgeren (hjemmesiden i dette tilfælde) kommunikerer og skal føle; her passer jeg ind! Derfor er alle os, der arbejder med markedsføring og webdesign så nagende om hvem målgruppen er? 

UX/UI-design hvad er det?

I dag tales det meget om to former for webdesign; UX design og UI design. Som egentlig bare et to former for webdesign principper, hvad det handler om det jeg præcis forklarer jeg her

1. UX-design

UX design er knyttet til brugeroplevelsen (UX = user expirience), det vil sige – hvordan en hjemmeside opfattes og fungerer funktionelt. Grundlæggende er der to perspektiver at tage hensyn til:

  1. Den besøger hjemmesiden – kan jeg finde det, jeg leder efter her?
  2. Ejeren af hjemmesiden – hvordan får jeg den besøgende til at gøre, det jeg vil have dem til at gøre?

Forenklet handler det om; menuer, knapper og overskrifter, der vil hjælpe besøgere på en hjemmeside at finde den rigtige vej, og samtidig være udsat overfor, hvad sælgeren ønsker at fortælle eller få den besøgende til at gøre.

2. UI-design

UI design er det visuelle, hvad der er synligt på skærmen (UI = user interface). Her arbejder du med farve, form, typografi og hvad du ruller, udfylde og klikke på. Alt sammen i harmoni for at gøre komplekse ting klare og lette at forstå. Opgaven med UI-design kan opsummeres – Hvordan kan jeg vise tingene til mine kunder, så de på en klar og enkel måde kan se, hvad de kan eller skal gøre.

Hvordan er det at arbejde som en webdesigner og hvordan er vilkårene?

Webdesignere er som regel ansatte på et webbureau, har sin egen virksomhed eller er freelancer webdesignere lige som mig. Alternativt kan du også arbejde som webdesigner hos et web-/reklamebureau eller som marketingansvarlig for en mellemstor eller større virksomhed. Lønnen for en webdesigner er meget varierende, en webdesigner kan tjene alt fra 20 000;- til 100 000;- om måneden. 

Det var alt for mig denne gang.. Jeg håber nu at du har fået lidt mere forståelse og indsigt i hvad jeg endelig laver som webdesigner samt svar på dit spørgsmål; hvad laver en webdesigner!?

Hvad laver en webdesigner?
WordPress webdesigner og Webbureau Elementor

I min blog kan du læse mere om online markedsføring , jeg er en kvindelig webdesigner i København der deler ud af min viden og erfaringer indenfor områder så som; Seo-optimering, Linkbuilding, SOME, Google Ads, WordPress, billedredigering, hosting og meget mere. Som webdesigner brænder jeg for mit erhverv, og er afhængig af at levere hver eneste gang. Når du hyrer mig til at lave dig hjemmeside, så behøver du ikke bekymre dig om blinde vinkler og at du spiller din tid. 

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig