SEO WordPress hjemmeside

SEO tips til hjemmeside og SEO WordPress hjemmeside
Webdesigner København tilbyder veludført webdesign i højeste kvalitet ⭐ Professionel & effektiv hjemmeside designer skaber mere omsætning →

Saras blog om marketing

Hej og velkommen til min blog om digital markedsføring. Min store passion for salg og marketing ledte til at jeg flyttede til København fra Sverige i 2010. I København er mulighederne mange, siden den dag har jeg takke være min konkurrence-gen, salg, velovervejet webdesign og SEO lykkes mig at hjælpe et stort antal små og mellemstore virksomheder med at skabe bedre resultater på bundlinjen. Jeg går op i; ROI (return on investment), rimelighed, fleksibilitet og udvikling.

12 tips til bedre SEO WordPress hjemmeside

Giv dig selv tid og brug 5 minutter på at vurdere din WordPress hjemmesides SEO, kig på hvad du kan gøre for at din hjemmeside vil kunne blive mere synlig på Google. Målet med SEO er at sikre, at Google forstår din SEO WordPress hjemmesides indehold, Google vil gerne vide at din hjemmeside er en pålidelig hjemmeside med godt ægte indehold. Hvis du ikke allarede har en WordPress hjemmeside, så kan du her læse hvordan du kommer godt i gang med opstart af en WordPress hjemmeside

 Seo-optimering hjælper dig med at overbevise Google om at din hjemmeside er troværdig og at din hjemmeside eller din artikel giver det svar som Googles anvendere søger efter. Jo mere du arbejder med din SEO, jo bedre resultater og højere placeringer på sigt – og så flere besøgere får du, hvilket er det samme som potentielle kunder.

Når du seo-optimere din hjemmeside, betyder det at du arbejder med din hjemmeside for at ragere bedre og bedre på Google med forskellige søgeord. Du kan selv opnå “bedre SEO” ved at f.eks lære dig at arbejde med de rigtige søgeord (ord, som dine kunder søger på for at finde din hjemmeside). Med denne artikel kommer jeg med 12 tips og fif, hiv fat i nogle af følgende punkter og hjælp din hjemmeside fremmad på Google.  

Til at starte med vil jeg bare sige en ting og det er; Det vigtigste er, at du kommer i gang! Seo-optimering er et kontinuerligt arbejde som aldrig stopper, hvis du bliver ved og kæmper, så kan jeg love dig en ting, du vil nå gode resultater med SEO hvis du følger alle mine 12 tips til bedre SEO WordPress hjemmeside

1. Starte med at overveje dit domænenavn for du går i gang med SEO WordPress hjemmeside

Dit domænenavn er din identitet på nettet. Du skal være sikker på du vælger et navn, der ikke kun passer til din virksomhed, men er også let at finde. Din domæne navn skal gerne være kort og let at stave, undgå tal og bindestreg da al og bindestreger bliver ofte misforstået. Folk hører tallet, men er det et stavet fem tal eller var det bare 5. Det er også en god idé at undersøge det domæne som du overvejer at købe. Tjek så at det ikke ligger gamle spamlinks på dit nye domæne eller at det har blevet brugt til noget andet en hvad du tænk dig at bruge domænet til. 

Når du har valgt et domæne så skal du selvfølgelig også selv sørge for at beskytte det. Køb gerne nogle flere domæner med forskellige versioner af dit navn. Andre kan finde på at ligge sig tæt op af dit navn for at stjæle din trafik. Brug den rigtigt udvidelser det kan f.eks. være .dk, .nu eller .com, der er et hav af andre muligheder. Overvej hvilket virksomhed du har, hvor den ligger, hvem du sælger til osv. Jeg har aldrig valgt f.eks. .com hvis det ikke var for at jeg ønsker at mit domæne skal fungere både i Sverige og i Danmark. Hvis du kun vil sælge ydelser i Danmark og skrive på Dansk så ville jeg til enhver til vælge et .dk domæne. 

2. Find og vælg efterfølgende de rigtige søgeord

SEO WordPress Hjemmeside og søgeord. Når dine potentielle kunder søger online, uanset hvad, vil de sandsynligvis starte på Google. Du skal finde ud af hvilke ord de vil søge på, hvis de er interesseret i at komme i kontakt til dig? Jeg forsøger selv at undgå at kigge alt for meget på konkurrenterne og gøre præcist det samme. 

De søgeord som et flertal andre allarede har lavet meget seo-optimering på plejer nemlig være svære at rangere over, faktum er jo at de var først og sandsynligvis allarede har givet et godt svar på personens søgning. Jeg kigger selvfølgelig stadigt en lille smule på hvad de andre rangerer på, ofte de termer med mange søgninger i branchen, jeg prøver dog også at tænke lidt ud af boksen. F.eks. har jeg lavet lidt SEO på søgeordet “kvindelig webdesiger”  selvom at de ikke er så mange der søger lige præcis “kvindelig webdesigner”, så vil konverteringsraten være ret høj da det ikke findes alt for mange kvindelige freelancer webdesigner (i hvert fald ikke hvis man samlinger med mænd).

Før du går i gang med at arbejde med dine søgeord, sæt dig ned og lav en liste over alle udtryk, sætninger og nøgleord, du bruger for til at beskrive din virksomhed. F.eks. hvis du har et hotel, kan dine søgeord være i denne dur: “værelse”, “indkvartering”, “overnatning” osv. Det er vigtigt, at du både bruger og identificerer de søgeord, som din målgruppe bruger. Sørg også for at bruge både enkelte og flere ord eller hele sætninger som du tror folk vil søge på.

Uddannelse webdesigner, 5 tips til at starte en karriere som hjemmeside designere
Uddannelse webdesigner, 5 tips til at starte en karriere som hjemmeside designere

3. SEO WordPress hjemmeside, husk at opdatere 

Google kan lide opdaterede hjemmesider, forståeligt. Google værdsætter din hjemmeside både på hvor nyt dit indehold er og hvilken alder dit domæne har. Husk også, at Google ikke kun værdsætter tekstindholdet, men også at du opdaterer dine billeder, videoer og dit webdesign. Hvis du holder din hjemmeside opdateret så vil det være med til at hjælpe med din SEO på WordPress hjemmeside.  

4. Hold øje med dine konkurrenter

Hvad skriver dine konkurrenter om? Bruger de samme søgeord som dig?  Er der nogen søgeord, som du kan bruge, nogle store virksomheder ikke bruger? Besøg dine konkurrenters hjemmeside og  sammenligne deres med din egen. Studér dine konkurrenter lær af deres styrker og svagheder. 

5. SEO WordPress Hjemmeside; tilpas dit indhold

Begynd med at gennemgå alt indhold på din hjemmeside når du skal i gang med SEO WordPress hjemmeside, såsom tekster, overskrifter, videoer og billeder. Sørg for at alle billeder også bliver seo-optimeret gennem at optimere antal pixler og Alt tekst og titel tekst på billederne (som minimum). 

6. Husk at bygge links

Hvis du vil overbevise Google om at din hjemmeside er seriøst og populært i din branche, skal du bruge links fra andre hjemmesider indenfor samme fag. Det giver dig også mulighed for at trafik den vej, hvis du får links fra hjemmesider med reelle besøgere. Anmod om links fra samarbejdspartneres, underleverandører osv. Det vil I begge få gavn af, og husk det koster ikke noget at spørge. Find links gerne links der er relevante for din virksomhed eller stærke links,  jo stærkere links – jo bedre placering i søgemaskinerne!

7. Anvend de sociale medier

Oprettelse af indhold, som ingen ser, er temmelig meningsløst. Du vil gerne ses, ikke? Så sociale medier en perfekt mulighed! Brug alle dine kanaler for at fremme indholdet af din hjemmeside og tiltrække flere besøgere. Jo flere besøgere din hjemmeside får – jo bedre placering på Google!

8. Vær mobilvenlig – glem aldrig den responsive design!

Betydningen af brugervenlighed på hjemmesider er i dag stor, og Google ønsker naturligvis at dirigere besøgende til hjemmesider, der fungerer godt på mobile enheder. Jeg har faktisk en gang prøvet at en hjemmeside faldet ca. 10 placeringer kun fordi at mobilesitet er blevet lidt skævt efter en WordPress opdatering. 

9. Opret en blog på din hjemmeside

Oprettelse af en blog på din WordPress hjemmeside er godt for både dem, der sælger ydelser eller produkter på en webshop. På bloggen kan du offentliggøre virksomhedens nyheder, produkter, nye medarbejdere og andet relevant indhold for virksomheden. 

10. Optimere dine titler ved SEO WordPress hjemmeside

Din side titel er den tekst som Google viser i søgeresultatet, at have en optimeret sidetitel er supervigtigt for SEO og tager ikke specielt lang tid at få styr på.  Husk at din sidetitel bør ikke være for lang, hvis det bliver for langt, bliver den kortet ned af Google. Prøv at starte sætningen med dit vigtigste søgeord. Det første ord i titlen er som regel det mest værdisatte af Google. I WordPress findes det plugins som du kan bruge der kan hjælpe dig med dette, jeg er selv glad for en plugin der hedder Rank Math. 

11. Brug dig af Googles egne værktøjer

Hvis du for eksempel bruger dig at Google Search Console vil du hurtigt kunne få besked på om det sker nogle fejler der bør rettes hurtigt på din hjemmeside. Andre værktøj der er gode at have er Google Analytics og Google Tag Manager. Med hjælp af Google Analytics så kan du spore dine besøgere og følge med i deres rejse på din hjemmeside. Alt denne info kan du bruge til at bedre forstå dine besøgere og hvad de søger efter. Google Tag manager kan du bruge gennem at placere forskellige kode f.eks. F.A.Q schema. F.A.Q schema er de ofte stillede spørgsmål og svar som du sikkert lagt mærke til hvis du Googlet noget. 

12. Optimere din WordPress hjemmesides hastighed

At have sin hjemmeside hostet på en lynhurtig server er helt klart en fordel. Men hvis du ikke kan opgradere din server og  din nuværende server ikke er den hurtigste i verden, så findes det stadigt nogle ting som du kan lave. F.eks. optimere størrelsesforholdene på dine billeder og installere en god cache plugin (WordPress). Du kan teste tin hjemmesides hastighed her. Hvis den er meget langsom, så er du velkommen til at kontakt mig, så vil jeg hellere en gerne se om jeg kan hjælpe dig med at få hastigheden op. 

Seo-optimering WordPress hjemmeside

Når du vælger mig som din partner til at varetage din virksomheds online markedsføring så kan du forvente en passioneret marketing medarbejder der leverer; jeg er hårdtarbejdende og mit hjerte det banker for webdesign, min kernekompetance har jeg fået bevist gang på gang, er SEO, jeg besidder også kompetencer indenfor Google Ads og SOME. Den digitale verden er enorm og ingen kan det hele, derfor samarbejder jeg også med andre i branchen, heriblandt dygtige tekstforfattere samt programmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig