Google Ads VS. SEO – Nystartet virksomhed markedsføring

Asian woman playing computer or laptop while lying on the bed in her bedroom.

Hvis du lige er startet en ny virksomhed eller en webshop, så overvejer du måske annoncering på Google i form af Google Ads eller SEO. Men hvad er egentlige den bedste markedsføring strategi på Google for nystartede virksomheder og webshops. Svaret er ikke simpelt, for nogle virksomheder er det en god idé at begynde med både Google Ads og SEO-optimering på samtid, imens Google Ads er mest optimalt for en del virksomheder og SEO er mere vært at gå i gang med for nogle andre. I denne artikler opsummerer jeg i kort hvad Google Ads og SEO er. Dvs. hvad de går ud på, samt nævner de vigtigste fordelene med respektive markedsføringsstrategi. 

Hvad er Google Ads (AdWords)?

Google Ads er annoncer som du køber af Google via Googles egne platform, i dag er Google Ads blevet til et af verdens største annonceringsudbydere online. Du kan købe annoncer både øverst eller nederst i Google søgeresultat. Det, der adskiller Googleannoncer fra Googles søgeresultat, er, at du kan betale for at blive set øverst med det samme, og du betaler kun, når nogen rent faktisk klikker på din annonce. Det betyder, at du som bruger har fuld kontrol over dine Google Ads omkostninger. F.eks. Hvis du er en webshop som ønsker at sælge sengesæt i 140×200, så kan du betale for en hurtigt vist førsteplacering på søgesætningen “sengesæt i 140×200”, hvilket gør at du hurtigt kan blive fundet af potentielle kunder som netop ønsker at købe sengesæt i denne størrelse.

Fordele med Google Ads

  • Du kan få kunder med det samme
  • Du betaler kun for de klik som du ønsker at blive fundet på
  • Du kan bedre kontrollere når du ønsker at være på arbejde, f.eks. hvis du er en låsesmed som kører på akutte vagtudkald, så kan du selv styre din arbejdstid, du slår til annoncerne når du er parat til at tage en udrykning og slår dem fra når du planerer at holde fri
 

Hvad er SEO-optimering og søgemaskineoptimering?

SEO er en forkortelse af Search Engine Optimization, SEO er det arbejde man udfører for at få sin hjemmeside eller webshop til at rangere højt i søgeresultaterne på f.eks. Google, efter nogle bestemte søgeord. For 20 år siden så var det relativt nemt at rangere højt på Google, kun gennem at optimere din tekst efter et bestemt søgeord, i dag skal der mere til og ikke mindst mht. til arbejde med indhold i form af billeder, tekster, videos osv. Selvom at der ikke er lige så nemt at nå toppen på Google i dag som det var for 10 år siden, så vil jeg stadigvæk anbefale virksomheder at begynde arbejdet med søgemaskineoptimering. SEO arbejder er kræver som mest i begyndelsen, efterfølgende kan du nøjes med at arbejde med tekster og linkbulding i et mere overskueligt tempo. 

Fordele med SEO

  • Hvis du er dygtig i begyndelsen, kan du blive fri fra at næsten tænke på markedsføring om et ca. 1 år 
  • SEO er gratis hvis du laver arbejdet selv
  • Du kan komme lagt og få billig markedsføring hvis du betaler for rådgivning og udfører en stor del af arbejdet selv
 

Så hvad er bedst Google Ads VS. SEO som nystartet virksomhed?

Det findes ingen simplet svar på dette spørgsmål. Hvis det var mig som skulle markedsføre en nystartet virksomhed. Ville jeg gå i gang med både Google Ads og SEO-optimering på samtid.  

Denne artikel er sponsoreret

Marketing his leather products online

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig