Webbureau eller webdesigner?

Webbureau til hjemmeside design og markedsføring eller webdesigner?

Overvejer du at investere i online markedsføring? I denne artikel så vil jeg hjælpe dig med at træffe det bedste og mest rigtigste valg, webbureau, webdesigner eller digitalt bureau. 

Webbureau

At webbureau hedder webbureau, giver god mening, hvor ordet webbureau er “web” sat sammen med “bureau” som på fransk betyder: kontor. De fleste af os der tænker på et webbureau, ser foran sig et kontor med en gruppe af mennesker det kan en masse om computere og programmering. 

Dette er korrekt, et webbureau er dog ofte også specialiserede indenfor online marketing generelt, da der ofte er nogle skarpe synergier mellem hjemmeside udvikling og online marketing.

Så hvis du overvejer at hyre et bestemt webbureau, så skal du finde ud af om det er et webbureau der er skarpe på det der hedder programmering eller om de er skarpe på online markedsføring. Det er nemlig to meget forskellige ting. 

Hvad kan et webbureau?

Det er som jeg antyder, uhørt individuelt hvad et webbureau kan tilbyde sine kunder, derfor er det så vigtigt at du finder ud af hvad du søger og laver et ordenligt research før du træffer et valg når du skal shoppe online løsninger, hjemmeside design eller online markedsføring. Du skal også være kræsen og skeptisk og ikke bare nøjes med det første bedste webbureau. Der findes nemlig mange historier florerende på internet hvor små virksomheder er blevet fængslede i lange bindingstider på abonnent osv. uden at få noget ud af sin markedsføring, da alle webburauer ikke tager ansvar. 

Det er også lige præcist derfor en webdesigner kan være det rette valg for dig, hvis du er en lille eller mellemstor virksomhed. En webdesigner tager som regel mere ansvar da man som webdesigner personlig hæfter for det man har lavet af hjemmeside design.

Webdesignere/hjemmeside designere

En webdesigner er en der har specialiseret sig i hjemmeside design. Det kunne for eksempel være en hjemmeside, en landingsside og andet indhold på internettet. Dygtige webdesignere har også UX-webdesign for øje i deres hjemmeside design, således både hjemmeside design visuelt og brugervenlighed kan gå op i en højere enhed. Mange webdesigner også kaldt hjemmeside designere, arbejder også med at markedsføre sine kunder på nettet generelt. Lige som mig og kan derfor tilbyde komplette webbureau løsninger sammen med nogle partnere. 

Læs mere: Digital marketing konsulent til online markedsføring

Hvad er forskellen mellem digitalt bureau, webdesigner og webbureau?

Webbureau

Vi har blevet enige i at et webbureau er defineret ved, at det er en gruppe af mennesker på et kontor designer eller programmerer hjemmesider der skal bruges og opleves gennem en browser. Det er typisk et bureau forankret i en ekspertise i et eller flere systemer, det kunne være et content management system (CMS) som Drupal, Umbraco, Sitecore eller WordPress. Et webbureau vil typisk også arbejde med at integrere forskellige datakilder og cloud-services for at kunne præsentere et samlet resultat på en hjemmeside.

Digital bureau

Forskellen mellem et webbureau og et digitalt bureau er at det digitale bureau tager et større ansvar overfor kundens online markedsføring generelt, de undersøger om kunden får de konverteringer som de har brug for, ringer virksomhedens telefon osv. de sørger ikke bare for at virksomhedens hjemmeside er flot og at teknikken på denne virker. Digitale bureauets primære opgave er at kundens forretning rent faktisk virker på den måde man markedsfører sig online – et digitalt bureau går ikke i dybene med tekniske løsninger uden arbejder mere med annoncering generelt f.eks. sociale medier og nyhedsbrev. 

Webdesigner

En webdesigner er en person som specialiserer sig i hjemmesideløsninger og primært hjemmeside design, en webdesigner kan også have viden indenfor forskellige områder som f.eks. Facebook annoncering, Google Ads og SEO. Sandheden er at hvis man kan det ene så er det ikke særlig svært at sætte sig ind i et andet lignende system, da de fleste platforme er bygget på samme principper. Mine kernekompetencer er f.eks. hjemmeside design og SEO, hvor hjemmeside designet går ud på at konvertere kunder og SEO sørger for at kunderne finder hjemmesiden til at starte med.

Google Ads ligger også lige til højerbenet, da man optimerer annoncerne på samme måde som man seo-optimerer Meta og Title tags. Derfor kan jeg også dette. Tænk på at Google vil at det skal være nemt for sine kunder at bruge Google Ads, derfor er det ikke særlig svært. Giver det mening? Har du spørgsmål til dette så er du altid velkommen til at kontakte mig!

Et webbureau lige som et digitalt bureau samler nogle gange flere forskellige kompetencer under et og samme tag hvilket kan være en fordel hvis du er et større selskab der skal have gang i markedsføring på flere forskellige platforme. 

Webbureau, webdesigner eller lave hjemmesiden selv?

Webbureau, webdesigner eller lave hjemmesiden selv?

Hvis du planerer at lave en ny hjemmeside (uanset om det er som en privat person eller for en virksomhed), så skal du beslutte om du skal gøre hjemmesiden og hjemmeside designet selv, eller om du skal vende dig til et webbureau eller en webdesigner for at få hjælp. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved alle beslutninger. Hjemmeside priserne er selvfølgelig noget lavere hvis du laver din hjemmeside selv. 

Webbureau og webdesigner – den nemmes løsning

Hvis du ikke har nogen tidligere erfaring med at opbygge hjemmesider og hjemmeside design, så kan det være en smart og god beslutning at henvende sig til et webbureau eller en webdesigner. At få lavet en komplet hjemmeside koster i dag ikke mere en hvad annonce gjorde i den lokale avis for bare 10 år siden. Når du henvender dig til et webbureau eller en webdesigner så kan du fortælle dem om alle dine ideer, betale dem, og derefter vente på et resultat, spændende ikke sandt?

Hvis du ikke er tilfreds med resultaterne i den første omgang, bliver de fleste webbureauer og webdesigners ve med at praktisere hjemmeside design til du er tilfreds. For at komme godt i gang fra start så er det vigtigt med en god forventningsafstemning og det gælde både hvis du hyrer et webbureau eller en webdesigner.

Er du i dialog med en sælgere fra et webbureau? 

Husk at en sælgere fra et webbureau, ikke er den samme person som kommer til at arbejde med dit hjemmeside design. Det et vigtigt at tage med i sin betragtning, i valg af webbureau eller en webdesigner! Det er det mere betryggende at hyre en webdesigner, da du ved hvem du kommer til ar arbejde med og hvem der kommer til at lave din hjemmesides webdesign, oveni så er garanteret professionel og ikke mindst erfaren hjælp. Hvis du takker ja til en sælgeres tillbus på et webbureau så kan du være uheldig og få en uerfaren webdesigner til at lave dit hjemmeside design. 

 Du kan stille dig selv disse 5 vigtige spørgsmål inden du takker ja til et tilbud fra en sælger på et webbureau:

  1. Hvor mange kunder har de og har nogle af deres gamle kunder, hjemmesider af ringe kvalitet?
  2. Hvor mange ansatte har virksomheden? Er de bare to eller tre så er det måske bare en webdesigner der gerne vil sælge dig selv som et webbureau for at få flere kunder. Hvis de ikke er så mange spørg ind til hvad de kan. 
  3. Har du hørt dårlige eller gode rygter om webbureauer? Læs webbureauets anmeldelser. Jeg har dog hørt at der findes webbureauer der får sine kunder til at skrive under på at de ikke må dele negative omtaler om dem på nettet!
  4. Virker de imødekommende og kompetente? Har du tillid til dem?
  5. Kan de tilbyde dig langsigtede løsninger? F.eks. SEO
 
Webbureau, webdesigner eller lave hjemmesiden selv?
Konklusion:

Hvis du intet kapital har, så er der ingen anden mulighed end at lave hjemmesiden selv. Med lidt mod, stædighed og tid, så kan det sagtens lade sig at gøres og du vil kunne ende med et rigtigt godt slut resultat!  

Er du et større selskab, det har brug for meget markedsføring fordelt på mange forskellige kanaler er et digitalt bureau eller et webbureau det bedste valg, da det kan være en håndfuld for en person til at stå for alt online markedsføring. 

Hvis du er en mindre virksomhed eller et mindre selskab, så får du mere online markedsføring for pengene hos en freelance webdeigner, specielt om webdesigneren kan kan hjælpe dig med online markedsføring oveni. 

Har du brug for hjælp med ovenstående valg og gerne vil høre lidt mere om hvad jeg kan tilbyde dig f.eks. af hjemmeside design og online markedsføring? Send mig en besked så vender jeg tilbage til dig indenfor 24 timer. 

Komplet webbureau København SEO, SOME, Google Ads og lokal webdesigner København
Webbureau, digitalt bureau, webdesigner eller lave alt selv

Hej og fedt at du scrollet hele vejen her til. Jeg er en svensk kvindelig webdesigner bosat i København der har hjulpet et stort antal små og mellemstore virksomheder med at skabe kraftig vækst, dette med hjælp af god webdesign og SEO. Fordi at ingen kan være ekspert på alt og fordi at jeg ikke er bedst i verden på hverken PHP eller dansk grammatik, så samarbejder jeg med håndplukkede professionelle tekstforfattere, programmere osv. for at kunne tilbyde dig den bedste “komplette webbureau-løsning”.

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig